Lustrumviering Academie voor Internationale Betrekkingen

Gesprek tussen Dirk Jan Koch en Mirella van der Noort. In 2020 bestaat de Academie voor Internationale Betrekkingen vijf jaar. Tijd om stil te staan bij wat er inmiddels is bereikt en om vooruit te kijken.

Gesprek tussen Dirk Jan Koch (DK), Decaan en Mirella van de Noort (MN), Hoofd van de Academie voor Internationale Betrekkingen.

Dirk Jan: Congrats! Gefeliciteerd Mirella, de eerste vijf jaar van de academie zitten erop. Maar wat zijn je planen voor de komende tijd?

Mirella: Heel veel! We zien dat de maatschappij verandert en dat wij als academie de rol en taak hebben om alle medewerkers zich te laten voorbereiden op de toekomst. De maatschappij verandert, dat zien we: economisch, politiek, technologisch. Dus we proberen zoveel mogelijk dát aanbod te realiseren – ook op basis van de behoefte uiteraard van de organisatie – om mensen zich te laten voorbereiden op de toekomst.

Dirk Jan: Nou wat ik zelf heel mooi vind om te zien bij de academie is dat we vijf jaar geleden begonnen zijn, met name met het aanbieden van allemaal cursussen. Dat doen jullie echt heel goed, maar dat ik steeds meer zie dat jullie ook de rol pakken van kompas. Hè, dat je er echt voor zorgt dat leren structureel verankerd wordt binnen Buitenlandse Zaken. En ook dat jullie een soort van platform bieden voor mensen van de hele rijksoverheid, voor alle internationaal opererende ambtenaren om van elkaar te leren.

Mirella: We verbinden mensen en we verbinden kennis. Kennis en kennissen. Via de vele verschillende platforms die we daarvoor hebben. De laatste rol – de kompasrol – is vooral gericht op: hoe kunnen we de cultuur van de lerende organisatie aanjagen? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat leren en ontwikkelen centraal staat bij medewerkers en de organisatie.

Dirk Jan: Nu heb ik nog één boodschap voor de BZ-medewerker: blijf vooral investeren in jezelf! Hou die zaag scherp. En daardoor blijft ook je werk uitdagend.

Eindbeeld: De academie: voorbereid op de toekomst, wereldwijd. www.academieinternationalebetrekkingen.nl