Collega aan het woord: Angelique Eijpe

Wat zijn de leerervaringen van BZ-collega's? Lees of luister hun quotes. In het volgende geluidsfragment vertelt Angelique Eijpe over authenticiteit in je werk.

Geluidsfragment: Angelique Eijpe vertelt over authenticiteit in je werk

Een leer- en ontwikkeltraject als IBBZ kan als een trechter werken waar iedereen in dezelfde vorm gegoten wordt. Met de deelnemers ging ik in gesprek over wat je kunt bereiken door jezelf te blijven, een gesprek over authenticiteit. Hoe kun je vasthouden aan je eigenheid als je tegelijkertijd geconfronteerd wordt met allerlei verwachtingen? Dat leer je bijvoorbeeld in de training 'Integer en sociaal veilig werken’. BZ wil diversity of thought in de organisatie stimuleren en daarvoor is het belangrijk dat we verschillende meningen, invalshoeken en standpunten mee laten wegen bij het maken en uitvoeren van beleid. Het is belangrijk om dit niet alleen bij nieuwe, maar bij alle BZ-collega’s te blijven stimuleren en te bespreken. Alleen zo creëren we een veilige werkomgeving voor BZ als lerende organisatie.

Angelique Eijpe
Beeld: ©academie
Angelique Eijpe, coördinator Veilige Werkomgeving bij de Directie Veiligheid, Crisiscoördinatie en Integriteit (VCI)

"Een leer- en ontwikkeltraject als IBBZ kan als een trechter werken waar iedereen in dezelfde vorm gegoten wordt. Met de deelnemers ging ik in gesprek over wat je kunt bereiken door jezelf te blijven, een gesprek over authenticiteit. Hoe kun je vasthouden aan je eigenheid als je tegelijkertijd geconfronteerd wordt met allerlei verwachtingen? Dat leer je bijvoorbeeld in de training 'Integer en sociaal veilig werken’. BZ wil diversity of thought in de organisatie stimuleren en daarvoor is het belangrijk dat we verschillende meningen, invalshoeken en standpunten mee laten wegen bij het maken en uitvoeren van beleid. Het is belangrijk om dit niet alleen bij nieuwe, maar bij alle BZ-collega’s te blijven stimuleren en te bespreken. Alleen zo creëren we een veilige werkomgeving voor BZ als lerende organisatie.”