In gesprek met topdiplomaten: Joke Brandt

Op 1 juni organiseerden we de 5e lezing in de reeks ‘In gesprek met topdiplomaten’. Moderator Dirk-Jan Koch, Speciaal Gezant Kennisbeleid van de Eenheid Strategische Advisering (ESA) en Decaan van de Academie voor Internationale Betrekkingen, ging in gesprek met Joke Brandt over de VN, multilateralisme, leiderschap, ambtelijk vakmanschap en haar lange staat van dienst.

Joke Brandt (rechts) en Dirk Jan Koch (links)
Beeld: ©academie
Joke Brandt (rechts) en Dirk Jan Koch (links)

Over het gesprek

Joke Brandt is sinds 2020 onze eerste vrouwelijke Permanente Vertegenwoordiger bij de Verenigde Naties in New York. Daarvoor was zij respectievelijk o.a. secretaris-generaal van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, UNICEF Deputy Executive Director for Partnerships en directeur-generaal Internationale Samenwerking.

Collega’s uit alle hoeken van de wereld volgden dit open en eerlijke gesprek over loopbaan(keuzes), leiderschap, ambtelijk vakmanschap, multilateralisme, de actualiteit rondom de oorlog in Oekraïne, de rol van de VN en diversiteit en inclusie:

Diversiteit moet je omarmen en gaat niet zonder inclusie (…) Houd je eigen kompas scherp, grijp de kansen die langs komen, blijf vooral jezelf (…)

Over deze serie

De Academie voor Internationale Betrekkingen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken organiseert samen met de Algemene Bestuursdienst de online lezingenreeks ‘In Gesprek met Topdiplomaten'. Elke eerste woensdag van de maand gaan we in gesprek met een topdiplomaat over zijn/haar loopbaan, leiderschap, ambtelijk vakmanschap, de buitenlandse actualiteit en de impact daarvan op Nederland. De lezingen duren één uur en er is ruimte om vragen te stellen.