Terugblik op leergang Rusland en Oost-Europa

Oost-Europa is een even complexe als boeiende regio waarmee Nederland nauwe banden onderhoudt. Het heeft zijn eigen geschiedenis en zijn eigen identiteit, maar is tegelijk onmiskenbaar een onderdeel van Europa. Twintig internationaal werkende ambtenaren hebben op vrijdag 10 juni 2022 de tweedaagse leergang Rusland en Oost-Europa afgesloten.

Deelnemers leergang Rusland en Oost-Europa
Beeld: ©academie / Alex Akerboom
Leergang Rusland en Oost-Europa

In deze leergang werden onze deelnemers door zowel externe als interne experts meegenomen in de actuele ontwikkelingen van de regio. De deelnemers hebben tijdens deze twee dagen door gesprekken met deze experts hun kennis vergroot op het gebied van internationaal recht, de oorlog in Oekraïne en rondom vergroening in deze regio.

Ook gingen zij aan de slag met toekomstige scenario’s (bijvoorbeeld de gevolgen van een slepend conflict). Op deze manier trainen we onze collega’s voorbereid te zijn op actuele ontwikkelingen en kunnen zij kansen voor Nederland identificeren en hiernaar handelen.

Organisatie van de leergang

Deze leergang is een samenwerking van de Academie voor Internationale Betrekkingen en de directie Europa van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

De datum van de eerstvolgende training is nog niet gepland,  maar houd ons leeraanbod in de gaten voor meer informatie.