De academie bestaat 7 jaar! Dit zijn de highlights van het afgelopen jaar

In september viert de Academie voor Internationale Betrekkingen haar zevende verjaardag. Tijd om terug te blikken op wat we het afgelopen jaar bereikt en geleerd hebben met drie highlights van 2021:

Selectie uit jaarverslag. In 2021 organiseerde de academie 331 leeractiviteiten: daarvan waren 134 leeractiviteiten gericht op de BZ-medewerker, 132 GoodHabitz trainingen, 52 leeractiviteiten binnen het internationale diplomatieke curriculum en 13 lezingen

Online leren is inclusief leren

Nog nooit eerder zagen we zoveel deelnames vanuit de posten: maar liefst 45% van alle deelnames! Ook in 2021 hebben we de koers van ‘online werken, online leren’ doorgezet, ondanks dat hybride en fysieke leeractiviteiten mondjesmaat weer mogelijk waren. Wat 2020 ons namelijk heeft geleerd is dat online leren, een zeer inclusieve manier is van leren.

Samen bereik je meer

In het kader van interdepartementale samenwerking trokken we in 2021 nauw op met het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Om onderlinge uitwisseling – een waardevolle manier van kennis en ervaring opdoen - van internationaal economische rijksambtenaren te ondersteunen, ontwikkelden we samen een wegwijzer langs benodigde leeractiviteiten, speciaal voor deze doelgroep. Ook versterken we de samenwerking met het Ministerie van Defensie. We zien mogelijkheden om gebruik te maken van elkaars leeraanbod.

Nieuwe leeractiviteiten

Waar we een nieuwe leerbehoefte zagen, zorgden we voor nieuw aanbod. In 2021 kwam nieuw ten tonele een lezingenreeks over Covid, zoals de lezing over Vaccindiplomatie die zeer gewaardeerd werd. We hebben meer georganiseerd rondom klimaat waar een grote leerbehoefte lag (en ligt). Om het leeraanbod aan te sluiten bij deze en andere strategische beleidsthema’s van BZ intensiveren we de samenwerking met ESA (Eenheid Strategische Advisering).