Online kan veel, maar de energie van fysieke ontmoetingen blijft onmisbaar

Hoe wordt in Berlijn geleerd? En waar liggen de kansen en de mogelijkheden? Onze collega’s Mark Jacobs, Rik Reuvekamp en Frederik Birnie brachten onlangs een bezoek aan de Nederlandse ambassade in Berlijn, waar ze hartelijk werden ontvangen door Maddy Whittle-Nijs en ongeveer 25 andere collega's.

Groepsfoto van drie collega's van de academie en de operationeel manager van de Nederlandse ambassade in Berlijn. Ze staan en kijken recht in de camera met blauwgeel neonlicht op de achtergrond.
Beeld: ©academie
Van links naar rechts: sr. Leeradviseur & ICT academie, Mark Jacobs; Informatieadviseur Leren en Ontwikkelen academie, Rik Reuvenkamp; Operationeel Manager Nederlandse ambassade in Berlijn, Maddy Whittle-Nijs en sr. Leeradviseur & ICT academie Frederik Birnie.

Leren en ontwikkelen onderdeel van strategie

Een mooi moment om de temperatuur te meten: hoe wordt het leeraanbod in Duitsland gevonden, benut en ervaren? En om enkele toekomstplannen van de academie te toetsen: wat kunnen de leerlijnen gaan brengen, en hoe kunnen we het leren van elkaar stimuleren? Het was een zeer nuttige uitwisseling en geweldig om te zien dat de Nederlandse ambassade in Berlijn, leren en ontwikkelen onderdeel heeft gemaakt van haar strategie.