Roeland Bos blikt terug op cursus Rusland en Oost-Europa

‘Het was voor mij een eyeopener hoeveel expertise er binnen het ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ) is over Rusland en Oost-Europa.’ Tijdens de interdepartementale cursus Rusland en Oost-Europa op 22 juni 2023 spraken collega’s uitgebreid over hun werkervaring en deelden hun kennis. Ook de verdieping op het onderwerp door externe experts Bob Deen en Lisa Gaufman was voor deelnemer Roeland Bos zeer waardevol.

Portretfoto van Roeland Bos. Hij kijkt recht in de camera met een grote glimlach
Beeld: ©academie
Deelnemer Roeland Bos

Affiniteit met Rusland

Roeland is consulair medewerker bij de afdeling Consulaire Service Organisatie (CSO) van BZ. Hij meldde zich aan voor deze cursus, omdat hij grote interesse en affiniteit heeft met de regio. Zo liep hij stage bij het Nederlandse consulaat-generaal in St. Petersburg en rondde hij in 2020 de master Russische & Euraziatische studies aan de Universiteit Leiden af. Ook wilde hij inhoudelijk weten hoe er met de huidige geopolitieke situatie met betrekking tot de oorlog in Oekraïne om werd gegaan.

Ervaring met de cursus

’De cursus zat echt goed in elkaar. Aan de ene kant was het een aanvulling op mijn kennis, tegelijkertijd kreeg ik een goede indruk waar de verschillende afdelingen van BZ zich mee bezighouden zoals bijvoorbeeld de oorlog in Oekraïne en de conflicten daaromheen. BZ is een dynamische organisatie waar verschillende afdelingen samenwerken. Van de experts, zoals Bob Deen en Lisa Gaufman heb ik nieuwe inzichten en leerzame tips gekregen over hoe we met de regio en met de oorlog om zouden kunnen gaan.’

‘Deze cursus is niet alleen heel waardevol voor collega’s die al kennis hebben van de regio en deze willen verstevigen en verdiepen, maar ook voor collega’s die weinig tot geen kennis hebben. De cursus deed mij sterk denken aan de colleges die ik volgde tijdens mijn master Russische & Euraziatische studies. Het was erg gestructureerd en informatief.’

Meer informatie?

Wil je de cursus Rusland en Oost-Europa ook volgen? Dat kan weer in mei/juni 2024. Houd onze Linkedinpagina of onze website in de gaten voor meer informatie.