Terugblik werkbezoek Brussel Opleiding Ambtenaar Internationaal Beleid

De academie biedt elk jaar de Opleiding Ambtenaar Internationaal Beleid (OAIB) aan. Deze vindt telkens plaats van september t/m maart.

Overzichtsfoto van het Europees parlement in Brussel
Beeld: ©academie

Van 28 tot 30 november was de huidige lichting van de OAIB voor de vierde module op werkbezoek in Brussel. Met 50 internationaal werkende ambtenaren werden zij op de residentie van de bilaterale ambassadeur Pieter Jan Kleiweg de Zwaan ontvangen door Max Valstar (Plv. Nederlandse Ambassadeur in Brussel), bezochten zij de Tolkencentrale bij de Europese Commissie en spraken met Europarlementariër Tineke Strik over haar werk en over migratievraagstukken. 

Verder waren ze te gast bij Neth-ER (Netherlands house for Education and Research), ontmoetten ze lobbyïsten en ambtenaren van de Europese Commissie, gingen ze op bezoek bij de NAVO en ontmoetten ze Nederlanders, die werkzaam zijn in Brussel, tijdens een informeel netwerkdiner. Als afsluiting bezochten ze de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland bij de EU en spraken daar met verschillende ambtenaren. Dank aan iedereen die het gesprek is aangegaan en tot volgend jaar!

Inschrijven voor deze opleiding kan vanaf het voorjaar 2024. Wil je alvast meer informatie? Stuur dan een mail naar academie-oaib@minbuza.nl.