Op naar efficiënter leren en ontwikkelen in 2024!

We gaan nu naar het einde van het jaar 2023. Het was een roerig jaar. Een nieuwe oorlog, diverse natuurrampen in Libië, Marokko en Turkije en een gevallen kabinet en nieuwe verkiezingen afgelopen november. Dit alles heeft effect in de samenleving en natuurlijk ook op de werkvloer. Door in ons leeraanbod nieuwe trainingen op het gebied van D&I aan te bieden en lezingen over actuele onderwerpen zoals klimaatdiplomatie - in aanloop naar de klimaattop in Dubai - en een gesprek met de directeur van Frontex, het Europees Grens- en kustwachtagentschap, over het bewaken van deze grenzen.

Twee glazen met champagn en wat kerstballen op de voorgrond en daarachter een bord met de cijfers 2024
Beeld: ©academie

Het is nu tijd om even afstand te nemen van werk en te reflecteren op afgelopen jaar. De overgang naar een nieuw jaar is een mooi moment om te bepalen op welk gebied jij je verder wilt ontwikkelen. Wat heb jij nodig in 2024 om die ontwikkelstap te kunnen maken; via een individuele training of door een workshop samen met collega’s. Je kunt leren door een sparring sessie met een expert op een specifiek thema, of met een mentor of een coach of een goed vakinhoudelijk boek.

De Academie voor Internationale Betrekkingen denkt graag met je mee. We bieden (online) inloopspreekuren en leerlijnen als wegwijzer door ons leeraanbod, zodat jij jezelf verder kan ontwikkelen en voorbereid bent op de toekomst, wereldwijd.

We blikken terug op een energiek jaar op het gebied van leren en ontwikkelen bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Een lerende organisatie bouw je niet alleen. Alle partners, zowel intern en extern, bouwen hier met ons aan mee. We willen dan ook al onze partners bedanken voor de fijne samenwerking. 

We wensen iedereen fijne feestdagen en een leerzaam 2024 toe.