Geluidsfragment: Frederik Birnie vertelt over leren met je collega's

Geluidsfragment: Frederik Birnie vertelt over leren met je collega's

Door op dagelijkse basis in je werk steeds te reflecteren op je eigen leerproces en ontwikkeling, integreer je leren in alles wat je doet. Je tilt jezelf en je professionaliteit daarmee naar een hoger niveau. Als je hierbij je collega’s actief betrekt, draag je bij aan het lerend vermogen van de organisatie. Dit geldt voor iedereen, ongeacht niveau of functie. Wat daarbij helpt, is een netwerk van collega’s met dezelfde functie of taken als jij met wie je kunt sparren. Het is fijn om te reflecteren met collega’s die in dezelfde situatie zitten en tegen dezelfde dilemma’s aanlopen. Je kunt veel leren uit de gesprekken die je dan voert en het draagt bij aan de professionalisering van BZ.