Leerlijnen

Een leerlijn is als een wegwijzer binnen alle logische en relevante leeractiviteiten die passen bij één functiegroep. Dat betekent dat de leerlijn voor jouw functiegroep overzichtelijk alle leeractiviteiten toont die jij voor jouw functie kunt inzetten.

Ontwikkel je binnen je huidige functie

Een leerlijn start met noodzakelijke onderdelen voor jouw functie en volgt dan met leeractiviteiten gericht op specialisatie of verbreding. Leren is veel meer dan opleiden alleen, dus in een leerlijn vind je naast leeractiviteiten zoals trainingen en opleidingen, ook suggesties voor boeken, artikelen en informatie, intervisie of ideeën voor stages.

Je maakt binnen een leerlijn persoonlijke keuzes op basis van eigen leerbehoeftes. Een collega met dezelfde functie legt dus waarschijnlijk een andere route af dan jij. Let wel: een leerlijn is gericht op ontwikkeling in je huidige functie.

Kies jouw leerlijn

Er staan nu leerlijnen open voor verschillende functiegroepen. Bekijk de leerlijnen in het leerportaal van de academie via de links hieronder (op alfabetische volgorde).

Let op: de leerlijnen zijn zichtbaar nadat je bent ingelogd.

Vragen en antwoorden over de leerlijnen

Het gesprek over leerlijnen in beeld

Klik om de grote versie van deze afbeelding te bekijken

De leerlijnen uitgelegd in 6 stappen. Lees onder Uitgeschreven tekst de gehele uitleg.

Beeld: ©academie