Leerlijnen

Een leerlijn is als een wegwijzer binnen alle logische en relevante leeractiviteiten die passen bij één functiegroep. Dat betekent dat de leerlijn voor jouw functiegroep overzichtelijk alle leeractiviteiten toont die jij voor jouw functie kunt inzetten. De academie biedt momenteel twee leerlijnen: voor landenmedewerkers en voor managementondersteuners.

Ontwikkel je binnen je huidige functie

Een leerlijn start met noodzakelijke onderdelen voor jouw functie en volgt dan met leeractiviteiten gericht op specialisatie of verbreding. Leren is veel meer dan opleiden alleen, dus in een leerlijn vind je naast leeractiviteiten zoals trainingen en opleidingen, ook suggesties voor boeken, artikelen en informatie, intervisie of ideeën voor stages.

Je maakt binnen een leerlijn persoonlijke keuzes op basis van eigen leerbehoeftes. Een collega met dezelfde functie legt dus waarschijnlijk een andere route af dan jij. Let wel: een leerlijn is gericht op ontwikkeling in je huidige functie.

Leerlijnen voor landenmedewerkers en managementondersteuners

Er staan nu leerlijnen open voor twee functiegroepen: voor landenmedewerkers en voor managementondersteuners. Bekijk ze binnen het leeraanbod van de academie. Zodra je bent ingelogd kun je de leerlijnen zien.

Vragen en antwoorden over de leerlijnen

Het gesprek over leerlijnen in beeld

Klik om de grote versie van deze afbeelding te bekijken

6 tekeningen over de leerlijnen. 1: Medewerkers staan bovenop een vel papier; de een wijst de weg. 2: Medewerker en leidinggevenden met een tekstwolk waarin puzzelstuk staat. 3: Medewerker met een behaald diploma in handen. 4: Medewerker met een wolk van pijlen en andere tekens. 5: Medewerker naast een afvinklijst waarvan verschillende vakjes zijn aangekruist. 6: Medewerker en leidinggevende staan voor een whiteboard met opties.

Beeld: ©academie