Foto van een conferentiezaal: midden in beeld zitten twee vrouwen op stoelen te praten. Achter hen zit nog een groepje praters en helemaal achter in beeld staat een groepje aan de zijkant van de zaal.

Over ons leeraanbod

De Academie voor Internationale Betrekkingen helpt jou als rijksmedewerker in een internationale functie, zowel in Den Haag als op de posten, verder te leren en te ontwikkelen. We bieden hiervoor leeractiviteiten aan, zowel in het Nederlands als in het Engels, die gericht zijn op de internationale functie op ieder moment in een loopbaan.

Leeractiviteiten en lezingen

Van de opleiding Internationaal Beleidsmedewerker Buitenlandse Zaken (IBBZ) tot aan leiderschapsprogramma’s, van communiceren en taalbeheersing tot diversiteit & inclusie (D&I), in ons leeraanbod vind je het allemaal.

Aanvullend op die leeractiviteiten organiseert de academie in samenwerking met interne en externe specialisten lezingen en (netwerk-)bijeenkomsten op actuele thema’s zoals online diplomatie, een veilige werkomgeving en toenemende spanningen in de verhoudingen tussen landen.

Hulp nodig bij het kiezen van je volgende leeractiviteit?

Om het zoeken makkelijker te maken, hebben we de leeractiviteiten ingedeeld in thema’s in onze online studiegids. Die geven je een goed beeld van wat we zoal aan leeractiviteiten aanbieden.

Bij het kiezen van een leeractiviteit helpt het om jezelf de volgende vragen te stellen:

  • Heb ik in mijn laatste p-gesprek afspraken gemaakt over mijn leerdoelen? Zo ja, kies een leeractiviteit die daaraan bijdraagt.
  • Ik wil me verder ontwikkelen gericht op mijn functie. Check of er een leerlijn is voor jouw functiegroep waarin je alle relevante leeractiviteiten terugziet.
  • Heb ik een leerdoel op het vlak van mijn functie-inhoudelijke kennis of van mijn persoonlijke en diplomatieke vaardigheden? Kijk bij de betreffende categorie in de studiegids.
  • Hoeveel tijd kan of mag ik besteden aan een leeractiviteit? Een uur, een dagdeel of meerdere dagen? Bespreek dit met je leidinggevende.
  • Heb ik een voorkeur voor de vorm waarin ik iets kan leren? Bijvoorbeeld online of fysiek? Een individuele leeractiviteit of een groepsactiviteit? Filter in het leeraanbod de leervormen die bij jouw voorkeuren passen.
  • Heb ik een voorkeur voor wanneer (in welke maand of kwartaal) de leeractiviteit start? Vink dan die maanden aan in het leeraanbod.
  • Kan ik een leeractiviteit ook in het Engels volgen? Bekijk via de Nederlandse website welke activiteiten ook in het Engels worden gegeven. Of bekijk de Engelstalige website voor het volledige Engelse aanbod.
  • Hoeveel opleidingsbudget mag ik besteden? Bespreek het met je leidinggevende.

Heb je meer hulp nodig bij je keuze? Maak dan een afspraak voor het opleidingsspreekuur. Onze leeradviseurs met kennis van het volledige leeraanbod staan voor je klaar. Ben je leidinggevende en wil je sparren over leermogelijkheden voor jouw team of voor medewerkers? Ook dan kunnen de leeradviseurs je goed adviseren.