Studiegids

De Academie voor Internationale Betrekkingen helpt jou als rijksmedewerker in een internationale functie verder te leren en te ontwikkelen. We bieden hiervoor leeractiviteiten aan, zowel in het Nederlands als in het Engels, die gericht zijn op de internationale functie op ieder moment in je loopbaan.

Leeswijzer

Het studieprogramma van de Academie voor Internationale Betrekkingen bestaat uit drie categorieën:

  1. Internationaal en diplomatie
  2. Persoonlijke ontwikkeling
  3. Actualiteitenreeks

Onder elke categorie vind je aanvullende informatie en voorbeelden van leeractiviteiten. Hiermee vind je gemakkelijker je weg in het totale leeraanbod van ruim 300 leeractiviteiten!

Werk je bij het ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ), dan word je automatisch ingelogd. Bekijk het volledige en actuele aanbod

Ben je Rijksambtenaar maar niet werkzaam voor het ministerie van Buitenlandse Zaken? Vul dit formulier in om een account aan te maken voor het leerportaal van de Academie voor Internationale betrekkingen. Ben je al geregistreerd, log dan hier in.

Daarnaast vind je op deze pagina ook informatie over andere leermogelijkheden en voorwaarden en spelregels voor leren bij BZ.

1. Internationaal en diplomatie

Dit deel van het leeraanbod richt zich op het ontwikkelen van kennis en vaardigheden die verbonden zijn aan de internationale functie. Een groot deel van dit leeraanbod is opengesteld voor rijksmedewerkers.

Bekijk hieronder de leeractiviteiten die nodig en nuttig zijn bij het uitvoeren van een internationale functie.

2. Persoonlijke ontwikkeling: zo werken we bij BZ

Als BZ-medewerker ben je betrokken bij je werk en wil je goed zijn in je vak. Maar alleen vakinhoudelijk sterk zijn, volstaat niet. Zorg dat je naast je vakinhoudelijke deskundigheid ook andere vaardigheden ontwikkelt en bijhoudt.

Deze leeractiviteiten zijn specifiek gericht op het ontwikkelen in algemene zin van alle medewerkers werkzaam bij BZ, in Den Haag en op de posten.

Bekijk het volledige en actuele leeraanbod voor BZ'ers.

3. Actualiteitenreeks: over buitenlands beleid en werken in het internationale speelveld

Naast ons brede leeraanbod organiseert de academie regelmatig lezingen en andere activiteiten. Op deze manier brengen we wetenschap, beleid en de praktijk bij elkaar. Dat doen we zoveel mogelijk online zodat iedere collega kan aansluiten, waar je je op dat moment ook bevindt. Dit biedt collega’s de gelegenheid om naast kennis ook (nieuwe) kennissen op te doen. Rijksmedewerkers in Den Haag en op de posten kunnen zich aanmelden. De activiteiten sluiten aan bij actuele ontwikkelingen en internationale strategische thema’s. Denk bijvoorbeeld aan de EU, geopolitieke machtsverschuivingen, economische veiligheid, digitalisering en internationaal cultuurbeleid. Er is ruimte voor reflectie op ons werk en om ervaringen te delen.

Bekijk het actuele aanbod van activiteiten, lezingen en reeksen (voor BZ-medewerkers).
Bekijk het actuele aanbod van activiteiten, lezingen en reeksen (log in voor het aanbod voor Rijksambtenaren).

Wil je op de hoogte blijven? Nieuwe activiteiten kondigen we aan via het berichtenverkeer en onze LinkedIn-pagina.

Overige leermogelijkheden: promoveren bij BZ

Bekijk hieronder de mogelijkheden voor het combineren van je werk bij BZ met een wetenschappelijk promotietraject.

Overige informatie en voorwaarden voor leren bij BZ

Lees meer over de regelingen voor opleidingsfaciliteiten, voorwaarden en spelregels voor leren bij BZ.

Hulp nodig?

We hopen dat deze online studiegids je op weg helpt bij het kiezen van je volgende leeractiviteit.

Heb je hulp nodig bij het maken van je keuze? Kijk dan bij de keuzehulp: maak bijvoorbeeld een afspraak voor het opleidingsspreekuur of bekijk een leerlijn.