Studiegids

De Academie voor Internationale Betrekkingen helpt jou als rijksmedewerker in een internationale functie verder te leren en te ontwikkelen. We bieden hiervoor leeractiviteiten aan, zowel in het Nederlands als in het Engels, die gericht zijn op de internationale functie op ieder moment in je loopbaan.

Leeswijzer

Het studieprogramma van de Academie voor Internationale Betrekkingen bestaat uit drie categorieën:

  1. Internationaal en diplomatie
  2. Persoonlijke ontwikkeling
  3. Lezingen en lezingenreeksen

Onder elke categorie vind je aanvullende informatie en voorbeelden van leeractiviteiten. Hiermee vind je gemakkelijker je weg in het totale leeraanbod van ruim 250 leeractiviteiten!

Bekijk het volledige en actuele aanbod. Log in om het aanvullende aanbod voor BZ-medewerkers te zien.

Daarnaast vind je op deze pagina ook informatie over andere leermogelijkheden en voorwaarden en spelregels voor leren bij BZ.

1. Internationaal en diplomatie

Dit deel van het leeraanbod richt zich op het ontwikkelen van kennis en vaardigheden die verbonden zijn aan de internationale functie. Een groot deel van dit leeraanbod is opengesteld voor rijksmedewerkers.

Bekijk hieronder de leeractiviteiten die nodig en nuttig zijn bij het uitvoeren van een internationale functie.

2. Persoonlijke ontwikkeling: zo werken we bij BZ

Als BZ-medewerker ben je betrokken bij je werk en wil je goed zijn in je vak. Maar alleen vakinhoudelijk sterk zijn, volstaat niet meer. Zorg dat je naast je vakinhoudelijke deskundigheid ook andere vaardigheden ontwikkelt en bijhoudt.

Deze leeractiviteiten zijn specifiek gericht op het ontwikkelen in algemene zin van alle medewerkers werkzaam bij BZ, in Den Haag en op de posten.

Bekijk het volledige en actuele leeraanbod voor BZ'ers (vergeet niet in te loggen).

3. Lezingen en lezingenreeksen

Aanvullend op het brede curriculum organiseert de academie maandelijkse lezingen(reeksen) over actuele, internationale, directie-overstijgende thema’s die BZ-breed relevant zijn, aansluitend bij de ESA-strategische onderwerpen. De lezingen brengen wetenschap, beleid en de praktijk bij elkaar. De lezingen worden online aangeboden en zijn hiermee inclusief, laagdrempelig en toegankelijk voor alle collega’s in Den Haag en op de posten. Het betreft o.a. volgende thema’s: klimaatdiplomatie, vaccindiplomatie, techdiplomatie, post-Brexit relatie, AIV adviezen, SDG’s, (economische)veiligheid, geopolitiek, in gesprek met topdiplomaten, in gesprek met NL in topfuncties in internationale organisaties, Pearls of Wisdom etc.

Bekijk hier alle lezingen (log in voor het volledige aanbod).

Overige leermogelijkheden: promoveren bij BZ

Bekijk hieronder de mogelijkheden voor het combineren van je werk bij BZ met een wetenschappelijk promotietraject.

Overige informatie en voorwaarden voor leren bij BZ

Lees meer over de regelingen voor opleidingsfaciliteiten, voorwaarden en spelregels voor leren bij BZ.

Hulp nodig?

We hopen dat deze online studiegids je op weg helpt bij het kiezen van je volgende leeractiviteit.

Heb je hulp nodig bij het maken van je keuze? Kijk dan bij de keuzehulp: maak bijvoorbeeld een afspraak voor het opleidingsspreekuur of bekijk een leerlijn.