Online studiegids – wat ga jij leren in 2023?

De Academie voor Internationale Betrekkingen heeft de online studiegids op de website bijgewerkt. In de studiegids vind je een bondig overzicht van de leeractiviteiten die we het komende jaar aanbieden. Wat ga jij leren dit jaar?

Woman working behind a desk with two screens. She's sitting before a big window and the sun is setting.
Beeld: ©Ministry of Foreign Affairs

Leren van én met elkaar

Het begin van het jaar valt bij BZ samen met de personeelsgesprekken, die ook in het teken staan van persoonlijke en professionele ontwikkeling. Gebruik het leeraanbod van de academie om mede te bepalen op welk vlak jij je verder wilt ontwikkelen. Bedenk ook dat leren meer is dan een cursus, lezing of workshop volgen. Sta er eens bij stil wat jij in het dagelijks werk van je collega’s leert, en wat zij van jou kunnen leren. Praat erover en inspireer elkaar. Zo bereid je je goed voor op een gesprek met je leidinggevende over jouw ontwikkeling.

Meer leerlijnen als wegwijzer binnen functiegroepen

Een leerlijn wijst je de weg in relevante (leer)activiteiten die passen bij één functiegroep. De academie heeft het aanbod van leerlijnen uitgebreid. Naast leerlijnen voor managementondersteuners en landenmedewerkers zijn er nu ook leerlijnen voor adviseurs, beleidsmedewerkers (met specialisaties in ontwikkelingssamenwerking en de economische afdeling) en financials. Bekijk de leerlijnen en hoe je ze kunt gebruiken.

Beweeg mee en ontwikkel jezelf

De wereld om ons heen beweegt en verandert. Dus is meebewegen en jezelf blijven ontwikkelen een noodzaak. Dat doe je voor jezelf, je team en je organisatie. Inspiratie nodig? Naast de online studiegids en leerlijnen vind je op de website van de academie ook een aantal vragen die je jezelf kunt stellen bij het bepalen van je volgende leeractiviteit

De academie wenst je veel leerplezier dit jaar. We ontmoeten je graag tijdens een van onze activiteiten.